Kuten sinussa, niin minussa

Kuten sinussa, niin minussa

Vuosi sitten sain vierailla Italian Assisissa ensimmäistä kertaa. Sitä ennen olin viettänyt muutaman päivän Roomassa. Muistan hetken kun lumoutuneena Rooman kauneudesta, arkkitehtuurista ja herkullisista mauista matkaan junalla kohti Assisia. Katson ulos ikkunasta ja näen rinteellä lepäävän kaupungin ensimmäistä kertaa. Silmäni täyttyvät kyynelistä ja sydämeni muljahtaa rinnassani. Jokin osa minua on palannut kotiin. 

Pimeässä luolassa Luojani kanssa

Erittäin epämukava olo on herättänyt minut jo useana aamuna. Yhtenä näistä aamuista siinä on kuitenkin jotain erilaista, sillä nyt se inhottava olo hyökkää kimppuuni suuremmalla voimalla kuin koskaan. Kaipaan rauhaa olla, vain olla itseni kanssa. Mutta tämä olo ei anna minulle rauhaa. Se tuntuu joltain oliolta. Joltain joka riivaa minua. Siinä on jotain todella iljettävää ja epämiellyttävää, ällöttävää ja limaista. 

Naisen viha

Päästän vihani ulos huutamalla rumia ja ilkeitä sanoja, keinuttamalla lanteitani, tärisemällä ja puuskuttamalla kuin kiihtynyt hevonen. Löydän itsestäni pimeyden ja rumuuden. Sen alta pääsen kosketuksiin voiman kanssa. Voiman, jota minussa onkin valtava määrä. Minusta löytyy oma tahto, joka sanoo, että nyt riittää. Ja minulle todella riittää. En aio enää olla alistuva, myötäilevä ja miellyttävä, kiltti nainen. Olen Nainen, joka luo oman elämänsä ja tasan tarkkaan oman näköiseksi. Sellaiseksi, joka tukee ensijaisesti minun matkaani.

Aamu-uutiset vai alasti tanssiminen?

Kuulen ihmisten puhuvan aamu-uutisista ja niiden tasosta. Pohtivan ääneen kuinka uutisten katsominen vaikuttaa tunnelmaan ja onko hyötyä katsoa niitä. Joku vastustelee niiden katsomista ja toinen puolustelee. Joku ihmettelee miten voi pysyä ajan tasalla maailman menosta jos ei katso uutisia.

Nauru kasvaa sisälläni ja suupieleni alkavat väkisinkin kääntyä ylöspäin vaikka kuinka yritän piilotella hihitystäni.

Voitko arvata miksi?

Pelkäätkö tulla torjutuksi?

Media on yhtenä osa-alueena muokannut tehokkaasti kuvan meidän päähämme millaisia naisten tulisi olla ja miltä meidän kuuluisi näyttää. Lehdet ovat pullollaan kuvia kauniista ja vähäpukeisista naisista. Kuvien käsittely ja kauneusleikkaukset ovat arkipäivää. Luomuruokaa osaamme jo arvostaa, mutta luonnollisuuden arvostaminen naisessa tuntuu olevan vielä kaukana. Naiseuden suhteen usein paineet ja vaatimukset ovat valtavat...