Pelkäätkö tulla torjutuksi?

"Olen käynyt kaupungilla ja ostanut uudet seksikkäät alusvaatteet. Nyt ne odottavat vaatekaapissa sopivaa hetkeä jolloin yllätän niillä mieheni. Yhtenä iltana päätän rohkaistua ja pukea ne päälleni.

Tämä asia ei ole minulle mikään itsestäänselvyys. En ole täysin sinut kehoni enkä naiseuteni kanssa ja minussa asuu voimakas pelko etten miellytäkkään miestäni. Pelko kouristaa vatsaani. Entä jos hän ei haluakaan minua?

Puen alusvaatteet päälleni ja näytän mielestäni ihan hyvältä. Mutten kuitenkaan tarpeeksi hyvältä, että voisin vain pyyhältää alakertaan keikistelemään seksikkäät hepeneet päälläni. Päätän siis pukea lyhyen aamutakin alusvaatteiden päälle. Uskon, että mieheni arvaa, että sen alla on yllätys hänelle.

Laskeudun portaat alas ja mieheni vilkaisee minua, mutta jatkaa telkkarin katselua. Ensimmäinen kouristus vatsassani. Eikö hän tajua?

Käyn keittiössä hakemassa iltapalaa ja menen sohvalle. Vaihdamme muutaman sanan telkkarin katselun lomassa. Vaivihkaa yritän höllentää aamutakkia, jotta mieheni tajuaisi mitä minulla on mielessäni. Välillä hän katsoo minua, mutta telkkari vie toistuvasti voiton. Tunnen tutun puristuksen rinnassani ja kyyneleet alkavat kirvellä silmissäni.

Nousen sohvalta ja menen vessaan hetkeksi itkemään. Itsetuntoni on nollissa. Ruoskin itseäni etten ole riittävän seksikäs ja kiinnostava. En kelpaa hänelle. Mikään ei saisi minua menemään uudestaan olohuoneeseen.

Päätän hipsiä yläkertaan. Vaihdan päälleni kauhtuneen yöpaidan ja menen sohvalle katsomaan telkkaria."


Vuosia myöhemmin tämä tarina jo naurattaa ja hymyilyttää. Kuinkahan ihmeessä mieheni olisikaan voinut tietää... Mikään omassa olemuksessani ei tuolloin varmasti antanut mitään merkkiä siitä mitä minulla oli mielessäni. Eikä energiani ollut kovinkaan seksuaalinen siinä hetkessä, ennemminkin pelokas ja epävarma.

Media on yhtenä osa-alueena muokannut tehokkaasti kuvan meidän päähämme millaisia naisten tulisi olla ja miltä meidän kuuluisi näyttää. Lehdet ovat pullollaan kuvia kauniista ja vähäpukeisista naisista. Kuvien käsittely ja kauneusleikkaukset ovat arkipäivää. Luomuruokaa osaamme jo arvostaa, mutta luonnollisuuden arvostaminen naisessa tuntuu olevan vielä kaukana. Naiseuden suhteen usein paineet ja vaatimukset ovat valtavat...

Osaamme myös naisina olla hyvin ankaria itse itsellemme. Luomme paljon vaatimuksia siitä miltä meidän kuuluisi näyttää, miten meidän tulisi olla täydellisiä lähes kaikessa mihin ryhdymme ja jaksaa selvitä monista eri rooleista joihin olemme itsemme asettaneet.

Saatamme jopa huomata, että emme edes pysähdy miettimään omaa näkemystä tähän kaikkeen vaan annamme ulkopuolisen maailman ohjata näkemyksiämme.

"Nainen, joka luottaa itseensä, pitää vartalostaan ja kunnioittaa lahjojaan, rohkenee myös kokea olevansa kaikenlaisten nautintojen arvoinen ja ottaa vastaan sen, mitä elämällä on tarjottavanaan, myös seksuaalisesti. Hän uskaltaa olla nainen, häpeilemättömän seksikäs ja aistillinen, ja ottaa paikkansa parisuhteessa. Hän tietää, että on yhtä tärkeää rakastaa itseään kuin kumppaniaan, koska vasta silloin pystyy vastaanottamaan rakkautta ja olemaan kaiken sen nautinnon keskipisteenä, jota kumppani haluaa tuottaa." Neuvoo Ylva Franzen kirjassaan Lisää orgasmeja - tie naisen nautintoon.

Seksuaalienergia on elinvoimaamme. Se ei ole vain jotain mitä ilmennämme ulospäin. Se on meidän voimamme josta ammennamme energiaa kaikkeen mitä teemme ja miten olemme. Sillä ei ole juuri mitään tekemistä ulkoisen seksikkyyden kanssa. Seksuaalisuudesta kumpuaa myös meidän luovuutemme ja hyvinvointimme.

Tässä hetkessä saan ilokseni todeta että vuosia sitten kokemasta tarinastani on tultu aivan toisenlaiseen todellisuuteen. Nykyisin huomaan ettei sillä ole edes juurikaan väliä mitä minulla on päälläni ja esimerkiksi kuinka laitettu olen. Kun olen omassa voimassani ja naiseudessani huomaan reaktion välittömästi miehissä. Miehet saattavat oikein juosta avaamaan minulle parkkihallissa oven, vilkuilevat perääni, tarjoutuvat kantamaan kassini, kertovat tanssiharkoissa kuinka ovat jo pitkään odottaneet, että tulee heidän vuoronsa tanssittaa minua.

Saan huomiota, apua, kannustusta, hyväksyntää jopa palvontaa osakseni. Tässä ei ole mitään alentavaa vaan päinvastoin, se on jotain mikä todella ruokkii feminiinienergiaa minussa. Naisen vahvuus on hänen kyvyssään antautua. Ja ihaillessaan, suojellessaan ja palvoessaan naista myös mies ilmentää omaa maskuliinisuuttaan. Tämän myötä hän saa osakseen naisen arvostuksen ja kunnioituksen.

Mutta armottoman toisin on niinä päivinä, kun unohdan itse pitää itsestäni hyvää huolta. Jos en ole omassa voimassani huomaan etten herätä paljoakaan miehissä. Polariteettiä ei synny enkä todellakaan saa vastaanottaa sitä mitä nainen minussa kaipaa.

Kaikki lähtee siis meistä itsestämme. Ja sisältäpäin!