Kuukautiset, naisen painajainen vai siunaus?

"Huomaan olevani erityisen herkillä tänään. Kuukautiset ovat alkamassa pian ja tämä on tuttu olotila  ennen niitä. Tuntuu, että olen hieman ärtynyt ja alakuloinen. On kaikin tavoin vaikea olla. Jotain puskee sisältäni ulospäin, mutten saa tästä tunteesta kiinni... Vatsaa kivistää, turvottaa ja tuikkii, hieman oksettaakin. On kaikin puolin hieman epämukava olo."

Olemme naisina oppineet häpeämään kuukautisiamme sekä herkkyyttä ja tunteiden ailahtelua tuona aikana. Meidän pitäisi jaksaa töissä ja kotona yhtä lailla kuin muutoinkin, vaikka oma keho saattaa tuntua kipeältä ja tunteet ahdistavilta. Ja "parhaassa" tapauksessa vielä mies valittaa, koska nainen nurisee ja on tunnemylläkän pyörteissä eikä anna seksiä.

"Vilkaisen kelloa ja päätän pestä ikkunat, ne ovat odottaneet pesua koko kesän. Haen tarvikkeet ja menen ulos. Aurinko polttaa ja päätän palata sisälle vaihtamaan bikinit päälleni. Olen vältellyt ikkunoiden pesua jo pitkään, mutta nyt huomaan yllätyksekseni, että jokaisella pyyhkäisyllä jotain myös minussa kirkastuu ja selkenee."

Usein kuukautisten aikaan, kun suostun tuohon epämukavaan olotilaan, saan lahjaksi mielettömän mahdollisuuden avata ja puhdistaa itsestäni asioita. Kuukautisten aikana me kirjaimellisesti vapautamme veren mukana kehostamme vanhaa energiaa ja patoutuneita tunteitamme. Puhdistaudumme uutta sykliä varten, joka mahdollistaa jälleen uuden elämän alun. Ei sisäinen työ ole vain meditoimista itsekseen tai kursseilla käymistä. Elämähän tarjoaa meille siihen koko ajan mahdollisuuksia! Naisilla kuukautiset toimivat konkreettisesti täydellisenä puhdistumisriitinä - ja vieläpä joka kuukausi.

"Ikkunanpesuvettä valuu nurmikolle ja kyyneleet valuvat poskilta rinnoilleni. Saan kiinni tunteesta, joka pyrkii minusta ulos. Minua on alkanut pelottaa kirjoittaminen tuttuun kurssiryhmään, johon kuulun. Mietin miksi, sillä pelko tuntuu jotenkin järjettömältä... Huomaan, että minussa on osa joka kaipaa tietynlaista huomiota. Pelkoni on, etten saa sitä. Kaipaan sitä, että minut nähdään juuri sellaisena kuin olen. Kaipaan tukea ja rohkaisua… tällä hetkellä erityisen paljon.

Havahdun ajatuksistani ja huomaan pesuveden likaantuneen. Käyn vaihtamassa sen ja jatkan projektiani, monella tapaa... Tuntuu hyvältä pestä ikkunoita ja nähdä kättensä jäljet. Välillä joudun pysäyttämään ikkunoiden pesun, koska itku nousee sisältäni niin voimakkaana. Huomaan perhosten lentelevän ympärilläni, nekin ovat ilmiselvästi kiinnostuneet siitä, mitä tämä itkuinen nainen oikein tekee. Vilkaisen ympärilleni näkevätkö naapurinikin kaiken tämän. Jatkan ikkunoiden pesua ja välillä pysähdyn. Itken ja pesen, kunnes jälleen pysähdyn ja tuijotan tyhjyyteen.”

Kuukautisten aikana meidän on tärkeää antaa itsellemme hieman enemmän tilaa olla rauhassa ja lupa tuntea kaikki tunteet. Kehomme tarvitsee silloin lempeää lepoa ja hoivaa. Tällöin voi olla myös hyödyllistä viettää aikaa omien heimosisarten kanssa. On hyväksi hiljentyä, meditoida, rentoutua ja käydä luonnossa. Voi myös soittaa itseä koskettavaa musiikkia, laulaa ja tanssia.

Vihdoin rauhoitun ja mietin, että viime aikoina olen päästänyt irti paljosta ja joku osa minussa on edelleen väsynyt kaikista irtipäästämisen kyyneleistä. Se osa kaipaa vähän tsemppausta, huomiota ja lempeyttä, jotta jaksan jatkaa tätä matkaa parhaani mukaan. Pysäytän touhuamisen ja annan itselleni huomiota. Tunnen, kuinka lempeys ja rakkaus ympäröivät minut. Saan sitä, mitä kaipaan. En ole enää riippuvainen itseni ulkopuolelta tulevasta tuesta, vaan muistan, miten tärkeää on myöntää itselleni mitä kaipaan ja tarvitsen. Ja näin apu ja tuki saapuvat heti paikalle."

Usein yritämme vältellä negatiivisia tunteita tai työntää niitä sivuun. Suostumalla siihen mikä on totta tässä hetkessä löydämme usein tuon tunteen alta juuri sen mitä kaipaamme ja tarvitsemme. Kun suostun siihen, että koen olevani yksinäinen ja vailla huomiota, niin tuki ja turva saapuvat paikalle. Ja ne löytyvät minusta itsestäni, samoin kuin ne löytyvät sinusta. Tämä mahdollistaa myös sen, ettei olekaan enää riippuvainen jostain itsensä ulkopuolisesta asiasta tai ihmisestä.

"Huomaan ikkunoiden kirkastuneen, tunteideni keventyneen ja sieluni puhdistuneen. Kiitän tästä lahjasta naisen kehossa, jonka kuukautiset mahdollistavat. Joka kuukausi tämä aika pysäyttää minut monella tapaa kääntymään sisäänpäin ja kohtaamaan tunteet, joita olen yrittänyt sisääni piilottaa. Saan mahdollisuuden puhdistautua monella tasolla."

Kun olemme sinut oman feminiinisyyden kanssa ja kehomme on antautuva, avautuva ja sopeutuva (kuten naisen keho luonnollisesti on), kuukautiset ovat vähemmän kivuliaita ja vuoto ei ole kovin runsasta. Jos taas naisen seksuaalienergia on tukahdutettua tai siihen liittyy paljon kipua menneisyydestä ovat kuukautiset kivuliaat ja erityisen runsaat. Tämä naisen seksuaalienergioiden tukahduttaminen koskee suurinta osaa naisista, koska naiseuden todellinen voima, luonto ja viisaus ovat olleet pitkään tukahdutettuja ja niitä ei ole arvostettu. Naisen elämän syklinen luonne ei ole heikkous, vaan se on naisen vahvuus. Syklit tuovat naiselle erityislaatuisia kokemuksia ja vaiheita ja niiden ansiosta nainen pystyy synnyttämään elämää maailmaan monilla tavoin.

"Kohtuni supistellessa työnnän ulos tukahdutettuja tunteitani, ja veren mukana huuhtoutuvat pois kaipuu sekä yksinäisyys. Päästän irti yhä uudelleen kaikesta siitä mitä en enää halua kantaa mukanani. Tämän mukana tulee armollisuuden aalto, uusi mahdollisuus valita taas aidommin ja totuudellisemmin oma toimintani ja tapani. Saan mahdollisuuden olla enemmän hereillä ja pysyä varmemmin aidossa itsessäni."

Sisareni, entä jos kuukautiset eivät olekaan taakka vaan mahdollisuus? Entä jos ne ovat siunaus, jonka me naiset saamme osaksemme, joka kuukausi? Mitä jos kokeilet seuraavan kerran kuukautisten aikaan pysähtyä ja hiljentyä itsesi äärelle uudella tavalla? Kokeilet kuunnella mitä sinun sisimpäsi sinulle kertoo ja mistä se haluaa puhdistautua ja päästää irti. Kokeilet antaa kehon levätä ja rentoutua, valmistautua seuraavaan uuteen sykliin.

Jos haluat aloittaa uuden syklin elämässäsi, vapauttaa vanhaa, avata patoutuneita tunteita ja eheytyä naisena, tule mukaan uuteen Eheä ja Ihana koulutusohjelmaan. Se on sinulle, joka haluat loistaa naiseuden kaikissa väreissä täynnä taikaa, tunteita ja tulta.

♡ KLIKKAA TÄSTÄ JA TUTUSTU

EHEÄ JA IHANA NAISEUS -koulutusohjelmaan

 

Rakkaudella,

Heidi