Olen Heidi Lehikoinen, valmentaja, henkinen ohjaaja, naisten voimaannuttaja ja intuitiivinen energiahoitaja. Oman elämäni, henkisen kasvun ja sisäisen prosessin myötä olen omistautunut auttamaan ja tukemaan ihmisiä heidän elämässä, haastavissa kohdissa ja oman itsen etsinnässä.

Työskennellessäni ihmisten kanssa, annan kaiken tietoni ja taitoni, jonka elämä on minulle opettanut, auttaakseni myös juuri sinua löytämään todellisen itsesi sekä elämään energistä ja aitoa omannäköistä elämää.

Matkani maan päällä on ollut hyvin vaiherikas ja haastavakin. Oma tehtäväni ei ole aina ollut selkeä eikä matka siihen millään tavoin helppo. Kaikki vaiheet ovat olleet tärkeitä ja johdattaneet minut askel askeleelta tähän kohtaan.

TURVATTOMUUDESTA SISÄISEEN TURVAAN

Lapsuuteeni ja nuoruuteni oli kaikkea muuta kuin perusturvallista perhe-elämää. Siihen kuului mm. monta muuttoa kodista toiseen, ero isästä ja myöhemmin isäpuolesta, symbioottinen äitisuhde, irtipäästämistä tutuista ystävistä, koulukiusatuksi tuleminen, paljon sairasteluja, oman kehon hylkäämistä ja häpeää, syvä yhteys eläimiin ja luontoon sekä näkymättömään.

Minut siis valmisteltiin jo pienestä pitäen siihen, että muutos on ainut pysyvä asia elämässä ja todellinen turva löytyy aina omasta sisimmästä. Se ei koskaan ole mikään ulkopuolinen asia tai toinen ihminen. Ei kenelläkään meistä. Omasta sisimmästämme voimme aina löytää turvan vaikka ulkoinen maailma muuttuisi.

Minun sisälläni on aina polttanut palava halu tutkia ja ymmärtää elämää ja ihmisiä. Monesti turhauduin pienenä koulussa, koska siellä ei mielestäni opetettu riittävästi olennaisia asioita. Ei ollut tarpeeksi tilaa pohtia elämää, ihmisyyttä ja omaa itseään. Aloin siis tutkia itse. Kahlasin läpi psykologiasta ja henkisyydestä kertovaa kirjallisuutta sekä tilasin elämältä lisää opetusta.

HALU AUTTAA

Ja elämä vastasi pyyntööni, kun olin 17-vuotias ja tutustuin ensimmäiseen henkiseen ohjaajaani. Hänen avullaan alkoi muutos, jonka ansiosta aloin luottaa entistä enemmän itseeni ja löytämään sitä Heidiä, joka sisimmässäni olen.

Henkinen ohjaajani näki minut sellaisena kuin todella olen, ja kannusti siihen, että voisin tehdä elämässäni juuri sitä mitä haluan. Aikaisemmin olin luullut, että tarvitsisin omanlaisen elämän elämiseen luvan itseni ulkopuolelta esimerkiksi äidiltä, isältä, poikaystävältä, ystävältä tai opettajalta.

TERVEYS

Minulla oli nuoruudessani monta diagnosoitua sairautta ja lääkitystä. Lääkkeet eivät kuitenkaan tuoneet pysyvää ratkaisua ja halusin todella ymmärtää syitä ongelmieni taustalla.

Lähdin kaksikymppisenä etsimään ongelmiini ratkaisua fysioterapiasta, koska halusin auttaa ihmisiä ja itseäni voimaan fyysisesti paremmin. Mikään ei tuntunut auttavan itseäni ja huomasin miettiväni toistuvasti samoja kysymyksiä. Miksi me todella sairastumme? Mitkä ydinsyyt ovat fyysisten oireiden takana? Miten voisin auttaa ihmisiä enemmän? Voisiko olla jotain vieläkin parempaa tapaa auttaa ihmisiä voimaan hyvin?

Kysymykset johtivat lopulta siihen ymmärrykseen, ettei minun sisintäni tyydyttänyt vain fyysisten oireiden parantaminen ja kuntouttaminen. Halusin mennä syvemmälle ja löytää ydinsyyn ongelmiin. Lopulta minulle alkoi valjeta, miten valtavan tärkeitä psyykkinen ja henkinen hyvinvointi on ihmisille.

Ja vasta, kun oivalsin syyt ja tarpeet kehoni oireiden taustalla kaikki alkoi muuttua. Elämän tuomat haavat olivat tulehtuneita ja kaipasivat huomiota ja rakkautta. Ne huusivat oireina kehollani. Oireiden kautta aloin yksitellen käydä läpi kohtia elämässäni. Kohtasin kivun, pelon ja häpeän vähitellen hyväksyen ja rakastaen niitä. Lopulta annoin anteeksi itselle ja toisille silloin kehoni alkoi parantua ja täyttymään elinvoimasta

KÄÄNNEKOHTA

Todellisen elämäni käännekohdan kohtasin vuonna 2009, jolloin rakas tyttäreni syntyi maailmaan. Raskausaika oli pääsääntöisesti kaikkea muuta kuin vain onnellista hehkuvaa odotusta. Kärsin vaikeasta raskauspahoinvoinnista viisi ensimmäistä kuukautta ja ennen raskauden puoltaväliä minulla todettiin raskaushepatoosi.

Tuosta alkoi eläminen sen pelon kanssa, että lapseni saattaisi kuolla ennen kuin ehtisi syntyäkään. Vaikka raskaushepatoosin aiheuttamat fyysiset oireet olivat pahoja ja todella inhottavia, mikään niistä ei yltänyt lähellekään siihen helvettiin mitä koin kamppailusta sitä pelkoa vastaan, että saattaisin menettää lapseni.

Lopulta tilanteeni meni niin pahaksi, että jouduin sairaalaan ja minulla todettiin myös vakava raskausmyrkytys. Kehoni oli äärirajoilla ja jouduin kohtaamaan myös sen, että kumpikaan meistä ei selviäisi. Kokiessani suurimman pelon ja hädän hetken omasta ja lapseni mahdollisesta kuolemasta koin myös elämäni suurimman vapauden ja rauhan hetken.

Tuon hetken tuoma lohtu, armo ja rauha kantavat tänäkin päivänä. Voin luottaa siihen, että aina kun suostumme kipuun, kärsimykseen ja tuskaan, saapuu myös suurempi apu ja turva paikalle, joka kannattelee. Ja todellisuudessa kuolemakaan ei ole ole kaiken loppu, se on vain siirtymä, uusi alku.

Tyttäreni syntyi pienen pienenä, puolitoistakiloisena keskosena, ja vietti elämänsä ensimmäiset viisi viikkoa teho -osastolla. Nuo viisi viikkoa tuntuivat minusta iäisyydeltä. Jokainen hetki, kun en saanut olla hänen luonaan ja turvanaan oli pieni ikuisuus. Myöhemmin, kun kaikki oli hyvin ja olin saanut aikaa käydä tätä kriisiä läpi, oivalsin yhden sen opetuksista.

Minun kuului opetella jo heti aluksi päästämään irti rakkaasta lapsestani, sillä todellisuudessa hän on Elämän lapsi ja vain lainassa hetken minulla. Hänellä on oma tehtävänsä täällä maan päällä ja osa minun tehtävääni on tukea häntä siinä parhaalla mahdollisella tavalla

Nämä kokemukset pysäyttivät minut ja normaalin arkeni sekä saivat arvostamaan äitiyden lahjaa sekä tärkeyttä. Opin kuinka elämä ensin antaa meille pieniä vihjeitä, joita kuuntelemalla voisimme voida paremmin ja tehdä tarvittavat muutokset, jotta voisimme olla onnellisempia.

Jos emme kuuntele niitä elämä alkaa tuomaan isompia esteitä tiellemme ikään kuin huutaen, että tajua jo! Elämä muistaa kysyä minulta ja sinulta, että elätkö omaa elämääsi vai jonkun toisen? Ja se johdattaa minut ja sinut kärsivällisesti yhä uudelleen ja uudelleen omalle sielunpolulle.

KOHTI LAAJEMPAA TIETOISUUTTA

Elämä johdatti minut näiden kriisien kautta tekemään valintoja enemmän tietoisesti ja omien arvojeni pohjalta. Kuoleman läheisyys muistutti siitä, että koska en voi olla varma huomisesta, valittavakseni jää miten haluan elää tänään.

Vuonna 2011 alkoivat laajemmat koulutukset ja opinnot henkisten asioiden parissa. Prosessin alkuvaiheisiin kuului oman elämänkaaren läpikäyminen ja ymmärtäminen sekä erilaisten roolien ja mallien purkaminen niiden tiedostamisen kautta. Aloin oivaltaa, että kaikki asiat joita olin elämässäni kohdannut olivat valmistelleet minua tähän.

Opetan, autan ja puhun niistä asioista, joita elämä on opettanut minulle. Käymäni koulutukset ja kurssit sekä vuosien työskentely ihmisten kanssa ovat täydentäneet tätä tietomäärää ja laajentaneet tietoisuuttani ja syventäneet viisauttani. Ja tämä matka jatkuu tietysti läpi elämän ja sille antautuminen on tärkein tehtäväni. Sen kautta olen elämän palvelija ja myös sinun palvelijasi.

Kun sisimpämme muuttuu se usein tarkoittaa myös muutoksia ulospäin. Itselläni siihen kuului luopuminen vakituisesta työpaikasta ja sitä kautta heittäytyminen tyhjän päälle tuntemattomaan, monesta pinnallisesta ja energiaa vievästä ystävyys- ja ihmissuhteesta irtipäästäminen ja eroaminen sielunkumppanistani, jonka kanssa olimme kulkeneet yhteisen matkamme loppuun.

Tuon myötä olen kohdannut yhteishuoltajuuden lapsestamme ja luopunut yhteisestä kodistamme, koiristamme sekä taloudellisesta turvasta. Ja ehei, nämä eivät olleet todellakaan helppoja ja itsestäänselviä päätöksiä. Ja välillä ne ajoivat minut niin pimeään yöhön, että en tiennyt miten selviäisin. Enkä myöskään tiennyt mikä minua odottaisi kulman takana ja mitä kaikkia suunnitelmia elämällä olisi varalleni.

PALKINTONA OMANNÄKÖINEN ELÄMÄ

Kaikki sisäinen työni on kuitenkin tuonut minulle isomman palkinnon kuin olisin koskaan osannut kuvitella. Tänään koen eläväni omasta sisimmästäni yhä enemmän ja enemmän kumpuavaa ja omannäköistä elämää, johon kuuluu aitoja ja rehellisiä ihmissuhteita.

Rakastan tervettä ja elinvoimaista kehoani sekä kurvejani ja olen kiitollinen siitä miten mahtava koti kehoni on sielulleni. Nautin naiseudesta sekä seksuaalisuudesta, joka on ravitseva ja alati virtaava voima minussa. Mitä enemmän olen antanut luvan ja tilaa itselleni olla nainen sitä enemmän pystyn sitä antamaan myös miehelle.

Omien haavojen eheyttäminen on tehnyt mahdolliseksi myös uudenlaisen, syvemmän ja todellisemman yhteyden mieheen. Tekemällä sisäistä työtä itsesi kanssa voit vetää naisena puoleesi sielusi toisen puoliskon.

Oman elämän prosessointi on auttanut minua olemaan myös läsnäoleva, rennompi, spontaanimpi ja iloisempi äiti. Pystyn näkemään selkeämmin lapseni sellaisena kuin hän on ilman omien toiveiden ja odotusten värittämää kuvaa. Yhteytemme on vahvaa ja antoisaa.

Työssäni haluan auttaa sinua saavuttamaan yhteyden itseesi sekä eheyttämään haavasi, jotta voisit elää täydempää ja antoisampaa elämää. Haluan tukea sinua löytämään rakkautta ja hyväksyntää omaan kehoasi kohtaan, nähdä silmiesi loisteen ymmärtäessäsi miten suuri voima sisälläsi on ja minkä lahjan seksuaalisuutesi sisältää. Haluan auttaa sinua löytämään sydämesi toiveet ja haaveet sekä keinot mennä unelmiasi kohti.

JOHDATUS

Kaikki kohdat elämässäni ovat johdattaneet minut tähän hetkeen. Kokemukset, tunteet, tapahtumat, kriisit ja kohtaamani ihmiset ovat auttaneet minua löytämään itseni.

Toivon että saisin auttaa ja tukea ihmisiä tekemään valintoja heidän omasta sisimmästään käsin. Sillä aina voimme valita teemmekö ratkaisuja ja valintoja rakkaudesta vai pelosta käsin. Usein juuri pelko on se, joka estää meitä toteuttamasta itseämme. Meillä on mahdollisuus toimia toisin ja ottaa oman elämämme haltuumme.

Toiveeni on kulkea tätä matkaa myös Sinun kanssasi – Olen täällä sinua varten!

Rakkaudella,

Heidi

Heidi, olet Naiseuden Jumalatar. Sinulla on avaimet eheyttää ja parantaa. Syleilet olemuksellasi kaikkia ja se siivittää kohti rakkautta.
— Heidin asiakas
Heidi, sinun olisi pitänyt alkaa opettamaan meitä jo heti kun synnyit. Tätä olemme odottaneet jo vuosia.
— Heidin ryhmäläiset
Siivet selässäsi, sydän auki, lempeällä otteellasi autat valmennettavaa. Sinussa on sielun syvyyttä ja kauneutta, jota haluaa seurata. Ja josta muut pystyvät ammentamaan, kuin keidas aavikossa. Olet lämmin, viisas ja upea.
— Heidin asiakas